Reseptit

  

Bellarosa soveltuu moneen käyttötarkoitukseen! Tälle sivulle olemme koonneet herkullisimmat reseptit.

Herkulliset Bellarosa -uuniperunat

Pistele perunat haarukalla. Kypsennä 200 –asteisessa uunissa noin tunnin ajan kunnes perunat ovat kypsiä. Nauti haluamasi täytteen kanssa.

Nopeammat Bellarosa -uuniperunat

Halkaise perunat pituussuunnassa ja asettele ne uunipannulle halkaisupinta alaspäin. Pistele perunat haarukalla. Kypsennä 200 –asteisessa uunissa noin 30 minuutin ajan kunnes perunat ovat kypsiä. Nauti haluamasi täytteen kanssa.

Uuniperunatäytteitä:

Savukala- tai mätitäyte

200 g maustamatonta tuorejuustoa

150 g savukalaa tai mätiä

1 pieni sipuli

1rkl sitruunamehua

½ nippua tilliä

ripaus suolaa ja sokeria

 

Savuporotäyte

100 g piparjuurituorejuustoa

150 g ranskankermaa

80 g savuporoa kuutioina tai rouheena

1 pieni punasipuli

½ nippua persiljaa

 

Kasvistäyte

200g maustamatonta tuorejuustoa

½ prk salaattijuustoa

20 cm kurkkua

1 dl paprikaa

1-2 valkosipulinkynttä

Sekoita valitsemasi täytteen hienonnetut ainekset keskenään ja tarjoa jäähdytettynä kuuman uuniperunan kanssa!


Lohkoperunat

1kg Bellarosa –perunoita

½ dl rypsiöljyä

½ tl suolaa

(½ tl cajunmaustetta)

ripaus mustapippuria

Leikkaa perunat lohkoiksi. Mittaa öljy ja mausteet suureen kulhoon. Pyörittele perunalohkot öljy-mausteseoksessa ja nostele ne uunipellille. Kypsennä 200 –asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.


Perinteinen dippikastike lohkoperunoille

1 prk kermaviiliä

1 tl sitruunamehua

1 tl sinappia

1 tl sokeria

¼ tl suolaa 

Sekoita ainekset keskenään ja tarjoa kylmä dippi lohkoperunoiden kanssa.

 

Taco- maustevoi

70 g voita

1 pss Taco -dippijauhetta

Sekoita aineksista tasainen seos. Tarjoile uuni- tai lohkoperunoiden kanssa.

 

Rub- perunat

1kg Bellarosa –perunoita

1 dl oliiviöljyä

2 rkl Rub – mausteseosta tai 1dl tuoreita yrttejä

ripaus suolaa

Leikkaa perunat lohkoiksi ja pyörittele ne oliiviöljyssä. Lisää ripaus suolaa. Kypsennä uunipellillä 200- asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Ripottele Rub –mauste mahdollisimman tasaisesti kypsennettyjen lohkojen päälle. Rub –mausteen sijaan voit käyttää maustamiseen myös tuoreita yrttejä.


Perunasose

1 kg Bellarosa –perunoita

2-3 dl maitoa

10 g voita

3/4 tl suolaa

Kuori perunat ja halkaise ne 2-4 osaan. Lisää perunat kiehuvaan veteen ja keitä ne kypsäksi. Kaada keitinvesi pois. Mittaa maito ja voi pieneen kulhoon, lämmitä mikrossa kahden minuutin ajan. Soseuta perunat sähkövatkaimella, lisää suola. Lisää lämmin voi-maito -seos koko ajan vatkaten. Lisää maitoa kunnes  sose on sopivan pehmeää.

 

Maustettu perunasose

Purjoperunasose: Paloittele kolmasosa purjosipulista pieniksi paloiksi. Kuullota pannulla 1 rkl ruokaöljyssä. Sekoita valmiin soseen joukkoon.

 

Pestoperunasose: Lisää valmiin perunasoseen joukkoon 4 rkl pestokastiketta.

 

Paahdettu sipuli –perunasose: Lisää perunasoseen joukkoon 1dl paahdettua sipulirouhetta sekä 1rkl sinappia.