Helpot perunablinit



2 keskikokoista yleis- tai uuniperunaa keitettynä
1 tl kuivahiivaa
1,5 dl tattarijauhoja
vettä
voita paistamiseen

Muussaa perunat haarukalla. Sekoita suuressa kulhossa muussattu peruna, hiiva, jauhot sekä 4 dl noin 42 -asteista vettä. Kohota taikinaa lämpimässä paikassa leivinliinalla peitettynä noin puoli tuntia. Kohottamisen jälkeen voit tarvittaessa lisätä vettä notkistaaksesi taikinaa. Lämmitä paistinpannu. Käytä paistamiseen voita. Paista paksuja blinejä reilulla keskilämmöllä molemmin puolin. Tarjoile blinit savulohen, sipulisilpun ja smetanan kanssa. Voit käyttää myös esimerkiksi mätiä, sienisalaattia tai suolakurkkukuutioita. Viimeisen blinin voit syödä jälkiruokana makean täytteen kera.