Perunakakku

3 keskikokoista keitettyä perunaa
150 g voita
4 munaa
3 dl sokeria
65 g mantelijauhoa
2 dl vehnäjauhoa
1,5 tl leivinjauhetta
Koristeluun tomusokeria ja tuoreita marjoja

Sulata voi ja raasta kypsät, kuoritut perunat hienoksi raasteeksi. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon mantelijauho. Lisää jauhoseos vuorotellen voisulan kanssa. Lisää raastettu peruna, sekoita. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun 23cm vuokaan. Paista 200 -asteisessa uunissa noin 30 min. Kumoa ja anna jäähtyä. Koristele jäähtynyt kakku tomusokerilla ja tuoreilla marjoilla. Tarjoile esimerkiksi vaniljakastikkeen, jäätelön tai tuoreiden marjojen kanssa.