Perunamuusi


1 kg perunoita

2-3 dl maitoa

10 g voita

3/4 tl suolaa

Kuori perunat. Halutessasi voit pilkkoa perunat muutamaan osaan, jolloin ne kypsyvät nopeammin. Lisää perunat kiehuvaan veteen ja keitä ne kypsäksi. Lämmitä maito sekä voi mikrossa tai kattilassa niin, että voi sulaa. Kaada perunoiden keitinvesi pois. Survo tai vatkaa sähkövatkaimella perunoiden rakenne rikki. Lisää voi-maito -seosta koko ajan vatkaten kunnes muusi on sopivan pehmeää. Lisää suola.

 

Maustettu perunamuusi

Ruohosipulilla maustettu perunamuusi: Silppua oman maun mukaan noin 1 dl tuoretta ruohosipulia. Sekoita valmiin muusin joukkoon.

Pestoperunamuusi: Lisää valmiin perunamuusin joukkoon 4 rkl pestokastiketta.

Paahdettu sipuli –perunamuusi: Lisää perunamuusin joukkoon 1dl paahdettua sipulirouhetta sekä 1rkl sinappia.