Penttilän Perunatilan tuotteet


Penttilän perunatila tuottaa laadukasta ruokaperunaa, perinteisiä ja uusia, eri käyttötarkoituksiin sopivia perunalajikkeita.

Perunat on ominaisuuksiensa mukaan jaettu kolmeen värikoodiin:



Värikoodi määritellään ennen pakkaamista tehtävän tärkkelysmittauksen sekä keittokokeen avulla. Saman perunalajikkeen värikoodi voi vaihdella riippuen viljelypaikasta, sillä kasvuolot vaikuttavat mukuloiden ominaisuuksiin.

Tältä sivulta löydät tietoa erilaisten perunoiden ominaisuuksista, esimerkkilajikkeita sekä parhaita reseptejä.
 
Kiinteä peruna
Kiinteä peruna sopii parhaiten keittoihin, salaatteihin sekä keitettäväksi.

Kiinteitä perunalajikkeita: Soraya, Colomba



 
Yleisperuna
Yleisperuna sopii kaikkeen ruuanlaittoon.

Yleisperunalajikkeita: Noblesse, Gala, Sunita


 
Jauhoinen peruna
Jauhoinen peruna sopii parhaiten perunamuusiin ja leivontaan.

Jauhoisia perunalajikkeita: Puikula, Afra




 
Uuniperuna
Uuniperuna sopii parhaiten lohkoperunoiksi ja perinteisiksi uuniperunoiksi.

Uuniperunalajikkeita: Bellarosa, Rosamunda, Rosi








 
Puikula
Puikula on jauhoinen erikoisherkkuperuna, joka sopii parhaiten perunamuusiin ja leivontaan.





 
Siikli
Siikli on kiinteä erikoisherkkuperuna, joka sopii parhaiten keitettäväksi sekä salaattiperunaksi.






 
Russet-peruna
Russet-peruna on maailmalla erittäin suosittu perunatyyppi. Suomessa russet on kuluttajille vielä tuntemattomampi, vaikka sitä onkin käytetty perunapakasteissa jo usean vuoden ajan. Russet-lajikkeilla on ruskea, karhean rustiikkinen kuori sekä vaalea, sopivasti jauhoinen malto.

Russet-perunat sopivat parhaiten ranskalaisiksi, lohkoperunoiksi sekä uuniperunoiksi.

Russet-lajikkeita: Innovator